Vem är Sofhie Hagen?


Jag är en positiv och ambitiös ryttare med målsättning att ta mig till de internationella tävlingsarenorna inom dressyr. Jag vill bevisa att det går med hårt arbete och utan att ha vuxit upp med mycket hästmaterial.

Jag har en gedigen erfarenhet från både dressyr och hoppning vilket gör att min kompetens passar både dressyrryttaren och hoppentusiasten. Själv är jag dressyrryttare och med mängder av starter på MSV-nivå. Jag upplever att mina breda kunskaper har hjälpt mig att utveckla många hästar från medioker nivå till placeringar upp till MSV A-nivå. De allra flesta hästar jag tävlat har enklare härstamning vilket jag vägrar se som ett hinder för att lyckas.

Under flera år var jag verksam som beridare i ett internationellt hoppstall både i Nya Zeeland och Australien vilket ligger som grund för en god förståelse för vad som krävs i fråga om markarbete av en hopphäst och dess ryttare.

Erfarenhet:

Med en kandidatexamen i hippologi som utbildning inom ridkonst och hästhantering har jag tillsammans med en erfarenhet av många olika hästar skapat min syn på ridsport – som byggs på för varje dag som går tillsammans med hästarna och dess människor.

Under 2017 har jag påbörjat min utbildning till C tränare inom dressyr, som kommer avslutas 2019.

Arbetslivserfarenhet inom hästnäringen

200608-200807 Ridlärare Hallsta ridklubb

200808-200904 Ridning groom ”Horsesaleznz”, Nya Zeeland (hoppstall)

200904-200908 Riding groom “Diamond B farm”, Australien (hoppstall)

200908-201004 Ridning groom ”Horsesaleznz”, Nya Zeeland (hoppstall)

201005-201009 Unghästutbildare, “Stald Juul”, Danmark (dressyrstall)

2013- 2017 Ridskolechef, ”Wirsbo ridcenter”, Virsbo

Tävlingsmeriter

Sedan 2013 har jag i skrivande stund tävlat ca 20 hästar upp till medelsvår klass (ca 185 starter). Som högst har jag startat två av dessa i msvA, varav en med placeringar. Alla utom två har jag utbildat själv utifrån olika utgångslägen och åldrar. De flesta har parallellt med sin utbildning hos mig gått som kurshäst i verksamhet. Att följa alla dessa hästars utveckling har vart oerhört tillfredsställande och lärorikt!