Varför Ridcoachen?


Allt fler inser att det är många parametrar som ska stämma för att lyckas hela vägen. Inte minst spelar ryttarens mentala hälsa in. Att utveckla och träna våra hästar kommer alltid att vara av yttersta vikt, därför ska du alltid välja en tränare som har en filosofi och synsätt som stämmer överens med ditt egna sätt att se på ridning. Vi kan aldrig påpeka för många gånger att det vi lägger i energi på att förstå våra hästar är det som kommer resultera i våra framgångar. En viktig del vill vi addera – det är hur du som ryttare tänker. Kring dig själv som människa, ryttare och tävlande.

Våra hästar är fantastiska – de känner av minsta fluga som sitter på ryggen på dem. De känner också av hur du som ryttare tänker – tänker om dig själv och om din häst. Genom att aktivt förstå detta kommer du kunna nå ännu längre än om du bara fokuserade på att träna traditionellt kring ridande och utveckling. Det finns flera steg att ta och vi vill arbeta med både häst och ryttare för att ni ska bli ett optimalt team.

Ridcoachen AB är ett dotterbolag till Wiström Coaching AB, som har varit ledande inom ledarskapsutbildningar och personlig utveckling de senaste 20 åren vilket borgar för en seriös, långsiktig satsning.

Det härliga med Ridcoachen är att vi har något för alla. Från amatörryttaren som rider för att addera njutning till sin vardag, till den elitsatsande ryttaren. Välj att komma över dagen och rida 1-2 pass, äta en enklare lunch och fika eller boka upp dig för regelbunden träning med tydliga mål och övningar.

Sofhies gedigna erfarenhet från både dressyr och hoppning gör att hennes kompetens passar både dressyrryttaren och hoppentusiasten. Sofhie själv är dressyrryttare med mängder av starter på MSV-nivå. Hennes breda kunskaper gör att hon lyft oräkneliga hästar från medioker nivå till placeringar upp till MSV A-nivå. De allra flesta hästar hon tävlar har enklare härstamning vilket vittnar om hennes fantastiska förmåga att plocka fram det bästa ur materialet.

Då hon under flera år var verksam som beridare på internationella hoppstall både i Nya Zeeland och Australien har hon en god förståelse på vad som krävs i fråga om markarbete av en hopphäst och dess ryttare.

Sofhie kommer att arbeta nära Niklas Jonsson och Åsa Hellström för att erbjuda ett ännu bättre träningsupplägg då hennes kompetens kommer komplettera dessa tre tränares unika kunskaper.